Yetkili Kanada Göçmenlik
& Vize Başvuru Merkezi
kanada iş imkanları
Biz Sizi Arayalım
 
 
 

Newfoundland ve Labrador Eyalet Aday Programı (EAP)

 St. John's, Labrador City veya Newfoundland ve Labrador Eyaletinde başka bir şehre göç etmeyi düşünüyorsanız,  Newfoundland ve Labrador Eyalet Aday Programını (EAP) göz önünde bulundurun.


 
Başvurusu kabul edilenler Kanada Göçmenlik (Kalıcı İkamet) Vize başvuru sürecini hızlandıracak olan Newfoundland ve Labrador Eyalet Aday Sertifikası alacaktır.
 
 
Newfoundland ve Labrador Eyalet Aday Programı (EAP) kapsamında aşağıdaki dört kategoriden birinde hak kazanabilirsiniz:

 
 
Newfoundland ve Labrador PNPMeslek İşçisi/Kalifiye İşçi

 
 
Meslek İşçisi/Kalifiye İşçi kategorisinde hak kazanmak için aday Newfoundland ve Labrador’da:
 
 
·         Tam zamanlı veya daimi;
 
·         Kanada’da başka bir şekilde elde edilemeyecek özel beceriler gerektiren ve
 
·         Eyaletin istihdam ve maaş standartları ile tutarlı bir iş teklifi almış olmalıdır
 
 
 
Kalifiye İşçi adaylarının da istihdam öncesi işveren ve Yenilik, Ticaret ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı ile görüşmek üzere Newfoundland ve Labrador Eyaletini ziyaret etmesi gerekebilir. 
 
 
Newfoundland ve Labrador Eyaletinde istihdam edilmek üzere iş aramaya ücretsiz Kanada İş Arama Motorumuzdan başlayabilirsiniz.

 
 
Newfoundland ve Labrador PNP Aile Bağları

 
 
Newfoundland ve Labrador Eyaletinde en az bir yıldır ikamet etmekte olan kişiler yurtdışından gelip Newfoundland ve Labrador Eyaletinde ikamet etmek ve çalışmak isteyen aile üyelerine kefil olabilir. Bu kategori federal Aile Sınıfı Sponsorluğu programına uygun aile üyeleri (bakmakla yükümlü olunan çocuklar, eşler, nikâhsız yaşayan eşler, anne-babalar veya büyükanne-büyükbabalar)için geçerli değildir.  Bu kategoride hak kazanmak için adayların aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekmektedir:
 
 
·         Newfoundland ve Labrador Eyaletindeki bir işverenden daimi ve tam zamanlı bir iş teklifi almış veya alma niyetinde ve alabilecek durumda olmak,
 
·         18 ve 49 yaş aralığında olmak,
 
·         Lise sonrası eğitim (en az bir yıllık) tamamlamak, diploma, sertifika ya da derece almak,  
 
·         En az bir yıllık iş deneyimine sahip olmak,
 
·         Bu Eyalette çalışmak için yeterli İngilizce dil becerisine sahip olmak (İngilizce dil becerisini doğrulamak için belgeler),
 
·         Bu Eyalete geldikten sonra kısa bir süreliğine burada yaşamak için yeterli parası olmak (asıl başvuran için 10,000 Kanada doları ve her aile üyesi için 2,000 Kanada doları) ve
 
·         Adayın bu Eyalete yerleşmesine kefil olmak ve Destek Belgesi imzalamak isteyen aile üyesine sahip olmak.

 

Newfoundland ve Labrador PNP Uluslararası Mezun öğrecinler

 
 
Newfoundland ve Labrador PNP kategorisinde hak kazanmak için, başvuranların aşağıdaki kriterleri karşılamaları gerekmektedir:
 
 
·         Son iki yıl içerisinde Kanada lise sonrası eğitim kurumundan mezun olmak YA DA
 
·         Derece ya da diplomanızı tamamladığınız son dönem boyunca başvuruda bulunmak,
 
·         En az 2 yıllık bir programdan sertifika, diploma ya da derece almak,
 
·         Mezuniyet-sonrası Çalışma İznine sahip olmak,
 
·         Sunulan iş için gerekli İngilizce ve Fransızca dil becerilerine sahip olmak,
 
·         Bu eyalete yerleşmek için yeterli mali kaynağa sahip olmak,
 
·         Newfoundland ve Labrador Eyaletinde yaşayan bir işverenden daimi/tam zamanlı bir iş teklif almak ve yakın zamanda eyalette makul bir iş beklentisine sahip olmak YA DA
 
·         Yerel iş piyasası konusunda kanıtlı bir belgeye sahip olmak. Yerel iş piyasası konusunda belgesinin olduğu düşünülen bir başvuran geçici veya sözleşmeli olarak tam zamanlı bir iş pozisyonunda çalışan bir kişidir ve bu iş pozisyonunun genişletilebileceğini ya da bu kişiye ülke içerisinde başka bir pozisyon verileceğini kanıtlayabilir.  

 
 
Newfoundland ve Labrador PNP Göçmen Girişimci

 
 
Göçmen Girişimci Kategorisinde hak kazanmak için, diğer endüstrilerdeki istihdamın da geçerli olabilmesine rağmen başvuranın bilgiye dayalı endüstriler, imalat, doğal kaynaklar, tarım, tarım-gıda, sağlık hizmetleri, turizm, balıkçılık ve kültürel endüstriler dahil olmak üzere Eyaletin Stratejik Sektör listesinde yer alan bir işletme kurmak ya da satın alması gerekmektedir.  Buna ek olarak, başvuranın Kişisel Değerlendirmede (önerilen işletme, iş deneyimi, işletme deneyimi, eğitim, uyum, yaş, dil becerisi, mali kaynaklar) en az 50 puan alması gerekmektedir. Başvuranların aşağıdaki kriterleri de karşılamaları gerekmektedir:
 
 
·         Önerilecek olan bir işletmede minimum beş yıllık üst yönetim ya da girişimci deneyimine sahip olmak,  
 
·         350,000 Kanada dolarının likid varlıklar olması gereken minimum 450,000 Kanada doları değerinde net varlığa sahip olmak,
 
·         Kendini yeni bir işletme kurmak ya da mevcut işletmenin bir kısmını satın almak için 200,000 Kanada doları değerindeki minimum işletme yatırımını taahhüt eden bir Performans Anlaşmasını imzalamaya hazırlamak,
 
·         Kendini performans sözleşmesinin yükümlülüklerini karşılandığında geri ödenecek olan 100,000 Kanada doları değerinde bir para yatırmaya hazırlamak ve  
 
·         Başvuru tamamlanmadan önce, masrafları başvurana ait olmak üzere Newfoundland ve Labrador Eyaletine keşif amaçlı gitmeye istekli olmak ve detaylı bir işletme planı sunmak.
 
 
 
Newfoundland ve Labrador Eyaleti hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.
 
 
 
Newfoundland ve Labrador Eyalet Aday Programı konusunda daha fazla bilgi edinmek için Bize Ulaşın